Myten om hur Darkmagic föddes

Den här historien fick jag höra av Darkmagics förra ägare men har aldrig trott på det, ända tills idag..
 
Historien börjar år 1697 på stället där nu Baronessans slott ligger. En föräldrarlös flicka vid namn Amara bodde där ensam efter att hennes föräldrar blivit slaktade av människor. Anledningen till att hennes föräldrar fick dö var för att dem kom från en lång rad häxfamilj från Jorviks mörkaste sida. Hur just Amara överlevde vet ingen.
 
Amara var tvungen att bo gömd då människor var efter henne för att hon skulle dö, precis som hennes föräldrar gjorde. Människorna på den tiden påstodd att dem sett henne bränna upp ett stall, andra sa att dem sett henne flyga på sin kvast. Folk trodde att hon hade långt, mörkt hår och ögon röda som blod när sanningen var att Amara hade kritvitt hår, kristallblåa ögon och ett hjärta av guld. Även fast Amara inte var ond som resten av hennes släkt så var hon farlig insert inne och hennes livsuppgift var att förinta människorna på ön för att ta tillbaka vad som en gång var häxornas, Jorvik.
 
En natt när flickan satt själv och kollade ut över de tomma fälten ser hon en svart varelse nära mig senne. Hon fick snabbt panik och tänkte säga trollformen som dödade allt och alla inom 20 meter, något som hon aldrig behövt göra innan men så märkte hon att den svarta varelsen bara var en vild häst. Hästen närmade sig den förskräckta flickan och long story short blir den bilda friser hästen och Amara bästa vänner och hästen får namnet Freedom.
 
Åren gick. Freedom och Amara gick alltid sida vid sida. Med Freedom kände Amara inte att hon behövde vara rädd mer, Freedom skulle skydda hennne för alltid. Morgonen 1707 blir Freedom dräktig dock vet ingen med vilken hingst. Både Amara och Freedom längtade efter det lilla fölet, månaderna gick snabbt och innan dem visste ordet av det så skulle Freedom föda. Allting gick som det borde men Freedom förlorade alldeles för mycket blod och slutade andas, tyvärr dog Freedom efter 10 timmar.. eller?
 
Amara's ögon blev fyllda av trårar av blod. Hennes en gång kritvita hår blev kolsvart och hon blev blek som en vampyr i ansiktet. Det här fick inte hända! Amara såg inget annat alternativ än att använda förbjuden svart magi, magi som kostade 10 människo liv med det brydde sig inte Amara om. Freedom och hennes föl skulle få leka, så var det! Amara skrek ut den förbjudna trollformen rakt ut i luften och besvarades av en vind, starkare än någonsin. Ingenting hände med Freedom i början men när vinden slutade öppnade Freedom sina ögon och fick tillsammans med Amara och fölet odödlighet. 
 
Fölet föddes precis som Amara önskat och fick namnet DarkMagic. Allt var frid och fröjd ända tills en dag när en stor orkan träffade Jorvik och spolade bort allting den fick tag på, ink Amara, Darkmagic och Freedom som hamnade i olika sidor av ön.
 
Amara vet ingen vad som hände med.
 
Freedom letar än idag efter Amara och DarkMagic men har inte hittat någon av dem. Människor säger att dem sätt henne uppe i bergen utanför dagens Firgrove och att hon av någon anledning är bunden till den platsen.
 
DarkMagic hittades av ett gammalt par vid gamla Hillcrest. Dom tog hand om DarkMagic som då fortfarande var ett föl men dog båda efter ett år. När paret var borta ska DarkMagic enligt uppgift ha varit en vildhäst ända tills hon kom en gård (dagens Dews farm) och togs hand av en man vid namnn Dew men det varande inte länge. Dew märkte att någonting inte stämmde med DarkMagic, så som att hennes ögon blir röda som blod när det är fullmånde och att hon försöker få med sig stallets föl till den lilla sjön i hagen för att dränka dem. Dew visste inte vad han skulle göra så han tog sitt gevär för att ta livet av DarkMagic, det slutade med att DarkMagic använde svart magi som hon fått vid födseln av Amara för att få Dew att försvinna och aldrig komma tillbaka.
Jag fick DarkMagic av Steve som inte ville se henne mer, jag förstod inte varför tills jag fick reda på det här.
 
Myten säger att DarkMagic funnit Amara och att dem än idag rider där dem en gång bodde en natt i året.
 
 

 
 
 
 


Gud vad bra du skriver:love:

2013-10-31 // 08:34:51

Bra text :love: Amara är precis som dig: du har kritvitt hår och kristallblåa ögon :)

2013-10-31 // 11:33:42

Love It

2013-10-31 // 14:42:04

Darkmagic :love:

2013-11-01 // 10:30:57

Omg! :bigeyes:

2013-11-01 // 17:19:57

BRAA!!!!!!!!!!GÖR EN TILL =D

2013-11-11 // 20:43:59

Jätte bra jobbat! Vill gärna att du gör några liknander av den. WoW!!!JÄTTE JÄTTE BRA JOBBAT BRITNEY!



Mvh:Alicia Shortbard

2013-11-29 // 09:45:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback