Myten om hur Darkmagic föddes

Den här historien fick jag höra av Darkmagics förra ägare men har aldrig trott på det, ända tills idag..
 
Historien börjar år 1697 på stället där nu Baronessans slott ligger. En föräldrarlös flicka vid namn Amara bodde där ensam efter att hennes föräldrar blivit slaktade av människor. Anledningen till att hennes föräldrar fick dö var för att dem kom från en lång rad häxfamilj från Jorviks mörkaste sida. Hur just Amara överlevde vet ingen.
 
Amara var tvungen att bo gömd då människor var efter henne för att hon skulle dö, precis som hennes föräldrar gjorde. Människorna på den tiden påstodd att dem sett henne bränna upp ett stall, andra sa att dem sett henne flyga på sin kvast. Folk trodde att hon hade långt, mörkt hår och ögon röda som blod när sanningen var att Amara hade kritvitt hår, kristallblåa ögon och ett hjärta av guld. Även fast Amara inte var ond som resten av hennes släkt så var hon farlig insert inne och hennes livsuppgift var att förinta människorna på ön för att ta tillbaka vad som en gång var häxornas, Jorvik.
 
En natt när flickan satt själv och kollade ut över de tomma fälten ser hon en svart varelse nära mig senne. Hon fick snabbt panik och tänkte säga trollformen som dödade allt och alla inom 20 meter, något som hon aldrig behövt göra innan men så märkte hon att den svarta varelsen bara var en vild häst. Hästen närmade sig den förskräckta flickan och long story short blir den bilda friser hästen och Amara bästa vänner och hästen får namnet Freedom.
 
Åren gick. Freedom och Amara gick alltid sida vid sida. Med Freedom kände Amara inte att hon behövde vara rädd mer, Freedom skulle skydda hennne för alltid. Morgonen 1707 blir Freedom dräktig dock vet ingen med vilken hingst. Både Amara och Freedom längtade efter det lilla fölet, månaderna gick snabbt och innan dem visste ordet av det så skulle Freedom föda. Allting gick som det borde men Freedom förlorade alldeles för mycket blod och slutade andas, tyvärr dog Freedom efter 10 timmar.. eller?
 
Amara's ögon blev fyllda av trårar av blod. Hennes en gång kritvita hår blev kolsvart och hon blev blek som en vampyr i ansiktet. Det här fick inte hända! Amara såg inget annat alternativ än att använda förbjuden svart magi, magi som kostade 10 människo liv med det brydde sig inte Amara om. Freedom och hennes föl skulle få leka, så var det! Amara skrek ut den förbjudna trollformen rakt ut i luften och besvarades av en vind, starkare än någonsin. Ingenting hände med Freedom i början men när vinden slutade öppnade Freedom sina ögon och fick tillsammans med Amara och fölet odödlighet. 
 
Fölet föddes precis som Amara önskat och fick namnet DarkMagic. Allt var frid och fröjd ända tills en dag när en stor orkan träffade Jorvik och spolade bort allting den fick tag på, ink Amara, Darkmagic och Freedom som hamnade i olika sidor av ön.
 
Amara vet ingen vad som hände med.
 
Freedom letar än idag efter Amara och DarkMagic men har inte hittat någon av dem. Människor säger att dem sätt henne uppe i bergen utanför dagens Firgrove och att hon av någon anledning är bunden till den platsen.
 
DarkMagic hittades av ett gammalt par vid gamla Hillcrest. Dom tog hand om DarkMagic som då fortfarande var ett föl men dog båda efter ett år. När paret var borta ska DarkMagic enligt uppgift ha varit en vildhäst ända tills hon kom en gård (dagens Dews farm) och togs hand av en man vid namnn Dew men det varande inte länge. Dew märkte att någonting inte stämmde med DarkMagic, så som att hennes ögon blir röda som blod när det är fullmånde och att hon försöker få med sig stallets föl till den lilla sjön i hagen för att dränka dem. Dew visste inte vad han skulle göra så han tog sitt gevär för att ta livet av DarkMagic, det slutade med att DarkMagic använde svart magi som hon fått vid födseln av Amara för att få Dew att försvinna och aldrig komma tillbaka.
Jag fick DarkMagic av Steve som inte ville se henne mer, jag förstod inte varför tills jag fick reda på det här.
 
Myten säger att DarkMagic funnit Amara och att dem än idag rider där dem en gång bodde en natt i året.
 
 

 
 
 
 

Ponnylagets första aktivitet

Idag hade Water Roses's ponnylag vår första aktivitet som blev en uteritt, picknic och bad.
 
Jag tog med Baby på aktiviten då han inte ridits ordentligt på ett tag. Vi samlades vid Jorviks stallets arenan och red sedan barbacka till dom bortglömda herdarna i ett led vilket verkligen inte bra. Baby fick gå ganska långt bak i ledet vilket inte går då han är otroligt snabb och hade för mycket energi för att gå bakom andra hästar.
 
Baby fortsatt försöka springa förbi som andra ponnyerna och när vi kom fram till herdarna hade jag fått nog så vi tog lite bilder, badade sen så red jag och Baby hemåt. Varken han eller jag mådde bra av att han höll på som han gjorde så att ta sig hem var nog det bästa att göra.
 
 

Happy Halloween

Hejsan!

Känner på mig att det här kommer bli en awesome halloween vecka eller vad tror ni?! Älskra halloween, skräckfilmer, godis, läskiga myter & spökhistorer och allt annat som halloween för med sig! Själv har jag många myter och historer att berätta för er på bloggen, dem kommer komma ut lite senare ikväll så håll utkik.
 
 
 
 
 
 

Onsdags uppdatering!

Halloween är här!

2013-10-30

Hej allihopa!
Halloween har kommit till Jorvik och invånarna har förberett sig ordentligt i år!

Nya uppdrag:
- När Halloween kommer så kommer också spöken! Prata med Mrs. Holdsworth, hon verkar veta hur man ska handskas med dem. Det verkar krylla av spöken på Jorvik, se hur många du kan hitta! Om du är snäll mot dem så kanske de ger dig en tacksamhetsgåva...

Buuuuuu!
Buuuuuu!

Halloween-butiker:
- Passa på att klä ut dig! Lite överallt på Jorvik finns det butiker med Halloween-tema. Där finns det allt från Halloween-masker till läskig utrustning till din häst!

Vem ska du klä ut dig till i år?
Vem ska du klä ut dig till i år?

Halloween-smink:
- När du väl klär ut dig, varför inte sminka dig i samma tema? I skönhetssalongerna på Jorvik finns det flera läskiga sminkningar att välja mellan!

Äpplen i baljor med vatten:
- Lite här och där på Jorvik finns det tunnor med äpplen utplacerade, precis som i den gamla leken "Äpplet i tunnan" ska du fånga ett äpple utan att använda händerna. Äpplena kan vara svåra att få tag i då de är mycket hala, men om du misslyckas är det bara att försöka igen!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget

Halloween tävling på SSO

 
Klicka HÄR för att komma till tävlingen!

Starstable på TV4

Läste på April Starwoods blogg att Starstable var på TV4 nyheter igårkväll under ämnet att det inte finns lika mycket tjej spel som kill spel och att tjejer också kan vara gamers och inte bara killar.
 
Vill bara påpeka att bakrunden är jätte fin!
 
 
 
 

 
 

BLOGG TIPS!

 
Gillian Bluestar har startat upp hennes gamla blogg starstablegill.blogg.se idag! Gå in på hennes blogg för att läsa om henne och hennes söta hästar, ni kan förvänta er bra uppdatering och välskriva inlägg!
 
Klicka HÄR för att komma till hennes blogg!

Baby på akuten..igen

Väckdes 01:30 av ett att min telefon ringde, det var Johanna som skrek att jag måste komma ut till stallet på en gång och att Baby höll på att kvävas! Jag sprang direkt ut till stallet (Vilken tur att jag bor preis utanför) och såg att Johanna och Stein stog vid Baby box. Dom sa att vetrenären är påväg och att dom helt plötsligt hörde att Baby hostade men att dom inte visste varför och hur det började.
Vetrenären tog Baby till hennes klinik i Jarlaheim med ett transport och sa att allting skulle bli okej. Hon undersökte Baby och kom fram till att han fått i säg ogräsmedel och att hans mage måste rensas direkt och gav honom flera medeciner samt MYCKET vatten. Han mår betydligt bättre nu men är lite skakig..
 
Hur ogräs medel hamnade hos Baby vet jag inte, skulle aldrig någonsin ha något sånt i stallet och ingen annan heller så hur fick han tag på ogräsmedel?!
 
 
 

Träffat Bella!

Hej!

Har ju nämnt min kompis Bella många gånger, mest på min gamla blogg. Fick ta hand om hennes häst Ruby förra året när hon hade brutit benet. Ruby bor nu i Paddock ön men Bella har en ny häst vid namnet Danny som jag och Fire fick träffa idag när vi var på en liten galopptur.
 
Kan börja med att säga att Fire inte alls gillade Danny och frös ut honom helt men jag och Bella fick det att funka ändå och jag tror att vi alla hade kul. Träffar Bella mycket oftare nu när våra hästar står i samma stall och vi bor jätte nära varandra.
 
 
 
 

Ponnyritt med Gill & Alli

Hej!
 
Idag red jag Pepper påriktigt för första gången men red inte iväg med honom själv utan tog sällskap av Alicia, Gillian och deras lite mer erfarna ponnyer just för att ifall Pepper skulle få för sig att kasta av mig så skulle jag ha hjälp till hands.
Vi började med att värma upp i den lilla paddocken utanför stallet, Pepper var jätte pigg och på bra humör. Han vägrade samarbeta i början och var jätte jobbig att rida men när vi skulle börja våran lilla uteritt så skärpte han till sig, kanske för att han märkte att Tobbe & Wilde inte busade och bockade runt som han själv..
Jag, Alli och Gill red förbi Jarlaheim, till Gröndal, Dews farm och de glömda herdarna där vi grillade korv. Vi delade upp ritten så att Alicia skulle leda oss från Jorviks stall till Gröndal, Gill skulle leda oss egenom Gröndal och när vi ridit genom Gröndal fick jag leda till Dews farm.
 
 
Haha gud vad han ser sur ut ♥
 
 
Pepper & Baby kommer börja ridas mycket mer nu när vi har ett ponnylag i Water roses som hålls av Alicia så nu har jag lämnat dressyrlaget för ponnylaget och är nöjd med mitt beslut, Pownies all tha way!
 
 
 

Jag har blivit mamma!

Jag har blivit mamma till två fina tvillingar vid namn Nalle och Sophie (jag döpte dom c:)
 
Det började med att jag, Alicia och Gill beställde tre barn i säck när vi var på Starble bucks café och så fick vi precis som vi ville! Gill fick också barn, Grillian 2 och Dinna som båda blev mobbade av min kära Sopie. Sådan moder sådan dotter ♥ Ingabritt blev mormor till dom fina barnen och dog.
 
Här kom mitt fina barn Nalle i säcken och kort efteråt hennes tvilling Sophie.
 
 
Här hade Grillians barn blivit ledsen för att Sophie sa att hon har en tjock rumpa, känslig unge alltså! xD
 
Tyvärr slutade det med att mina perfekta tvillingar försvann och lämnade deras stackars mor ensam..
 

Bästa WR

Hej! ♥
 
Har precis kommit hem till Jorviks stall och matat Jewel efter en uteritt runt hela Skördebygden med Water Roses. Jewel skötte sig bra men blev lite otålig när vi var vid Dews farm och försökte rida framför alla andra hästar men fick snabbt kontroll över honom igen, efter det hände inget mer.
 
Det här var min första aktivitet någonsin med Water Roses och kommer defenetivt komma ihåg ritten längre. Det är sällan jag känner mig så välkommen i en klubb och jag har verkligen inga planer på att gå ur och byta klubb. 
 
 
 
 
 
 
 
Vi pratade om Skördebygden, flummade runt, skämtade och mycket mer. Tack för en underbar kväll WR ♥
 
 
 

Ingabritt

Hola c8 

Var med mina stygga dotter Ingabritt aka Alicia Starnight innan Ms Drake ringde och sa åt mig att komma till henne direkt.. Ingabritt är mina favorit av alla mina små barn! :D
 
Ingabritt Starnight kidnappad av mig 2013-10-26
 
 
Bästa dottern i världen berättar en saga om hennes kära mor Britney Moonwood. :')
 
 
 
 

Ms Drake!

Måste säga att jag älskar Ms Drake!

Nu när jag fått reda på att that bastard Herman inte alls är på semester utan gömmer sig för Jack i sitt (mitt) hus har han bett mig att gå undercover hos G.E.D för att ta reda på exakt vad dom håller på med.
 
Men nu när jag lärt känna Ms Drake lite börjar jag gilla henne, vi är så lika mowahahah ;)
 
 
 
 

Bus ponny

Good morning sunshines!
 
Tänkte ta Pepper på vår första ritt tillsammans. Planen var att rida utanför Jarlaheim till skördeherdarna och sedan rida hem igen, inte så långt. När jag sadlat honom lämnade jag honom ensam vid stallet i säkern 3 minuter för att ge honom ett äpple som belöning för att han varit så duktig och inte försökt hitta på något bus när jag sadlade och tränsade honom men Pepper hade andra planer..
 
När jag kom tillbaka såg jag honom springa ut ur stall området och till en av herdarna nära hästhagarna där han helt plötsligt stannade. Jag sprang dit och såg att han mumsade i sig äpplen som låg i en skottkärra. Trodde att han skulle ignorera mig och fortsätta äta av äpplena men han slutade och kollade på mig skyldigt.
I can't get mad at him ♥
 
 

 
 
 

Platsen där jag hittade Baby

Det känns som att jag haft Baby jätte länge men sanningen är att jag hittade honom ensam, sjuk och rädd i den bedrövade Dews farm sommaren 2013 när jag var på semester i Skördebygden. Ni kan läsa inlägget om det HÄR.
 
Jag vet fortfarande inte varför stallet är övergivet och vem Baby egentligen tillhör men jag vill inte ta reda på det sist nämna, någonsin! Ända kände jag mig tvungen att rida till farmen och kolla om någon var där nu. Att ta sig dit gick bra men när vi väl var där vägrade Baby ta ett ända steg framåt, någonting hemskt måste ha hänt. Stallet var i alla fall lika övergivet som det var sist jag såg det.
 
 
 

Inviger arenan

Jorvik stallet's arena är en av stallets bästa saker som jag tidigare sagt så jag tog med Magic för att inviga arenan med ett behövande dressyrpass. WR ska ha en dreddyrtävling på Lördag i ridhuset så jag tränade lite inför det.
 
Magic trivdes på arenan och det gjorde jag med. Det är stort, öppet och fint!
 
 
Imorgon blir jag tyvärr tvungen att fortsätta träna inför tävlingen i gamla RH för att det är där den ska hållas och för att det inte finns några bokstäver på arenan än så länge.
 

Sunfield gården

Hej! c:

Bestämde mig för att rida till Sunfield gården coh lära känna alla som bor och jobbar där med Jewel. Det var inte långt att rida då gården bara ligger utanför Jorviks stall. Det finns inga hästar på gården men många grisar, kor, höns och en katt som jag tror tillhör Freja som bor på gården. ^^
 
Pratade lite smått med alla som bor där och skulle återvända till stallet när jag stoppas av lilla Tor som kom fram till mig och frågade om han fick klappa Jewel, självklart fick han det hehe! Om jag förstog rätt så var Tor yngst på gården och är Filip och Saga's ända barn.
 
 
 

Utforskat de bortglömda herdarna

Godmorgon höll jag nästan på att säga! xD

Var ute länge och utforskade runt stallet igår och kom hem sent, så är helt slut men jag lät inte det stoppa mig från att utforska ännu mer! När jag gick in till hästarna för att mata dem så hade Johanna redan fixat det åt mig så det var bara att sadla & tränsa Fire och rida iväg till de bortglömda herdarna.
 
Red genom Gröndal och ni kan väl gissa vem jag såg, ingen mindre än Starshine! Jag och Fire sprang efter honom men snabb som han är så skakade han av oss ganska snabbt. Det här måste betyda att Lisa är i närheten.. Vi fortsatt iallfall vår ritt mot herdarna och till slut kom vi fram!
 
 
Det uråldriga trädet
 
 
Förstår inte hur denna underbara plats kan vara "bortglömd"
 
 
 
 

Välkommen - CinnamonPepper

Lämnade Fire med dom andra hästarna i stallet så att han får bekanta sig med Jorviks stall (även fast han varit här med mig många gånger innan när vi hälsat på hos olika säktingar)
 
Gick till den fantastiska paddock ön för att jag fick höra att dom har ett försäljnings stall på den lilla ön, och så var det! Där stog den lilla ponnyn i stallet och kollade på mig med sina stora klara ögon. Jag frågade om ponnyn var till salu och fick "Du vill nog inte köpa den ponnyn, han är både olydig och riktigt envis!" som svar men sket i vad som sades om den lilla ponnyn. Och ni känner ju mig, om någon säger nej så säger jag aoutomatiskt ja så jag köpte ponnyn som fått namnet CinnamonPepper aka Pepper!
 
Pepper är en busig liten 3 årig shettis hingst. Han blev inriden tidigt av Johanna och älskar små barn. CinnamonPepper kommer bli min fritids häst som jag inte kommer tävla med.
 
Har ni några tips eller kommentarer? :)
 

Flytten

Hej!
 
Det var verkligen hänt mycket idag, många förändringar så som nya människor och nya platser. Att komma tillbaka till Skördebygden har verkligen väckt gamla minnen för mig och hästarna, speciellt för Baby, berättar allt sen..
Jag och Kelly har iallafall bosatt oss i vårt hus vid Jorviks stall. Vi valde just det huset för att vi har nära till hästarna så som på vingården, huset är fint och lagom stort för oss båda. När vi höll på att ta in våra möbler lärde jag känna våran granne Rose Dawnforce som också precis flyttat in.
 
När jag packat upp, pratat med stall föreståndarna och fått reda på att Herman åkt på semester (!?) så red jag och Fire till byn och shoppade loss lite, gjorde av med 1050 sc idag på både kläder och på familjen moonwood's senaste tillskott. ;)
 
Arenan är en av mina absoluta favorit saker med stallet, perfekt för mig som ska satsa 110% på dressyren den här säsången. Den är både stor och öppen!
 
 
Måste erkänna att jag tror att jag kommer börja längta tillbaka till Vingården, har ju trots allt bott där så länge jag kan minnas. Hade det jätte bra där med paddock, ridhus, galoppbana och fina ridvägar men jag tror att Jorvik stallet har mer och bättre saker att erbjuda. Är så otroligt glad att jag är medlem i Water Roses nu, tillsammans med klubben blir hela upplevelsen med Skördebyggden hundra gånger roligare! :)
 
 
 
 
 

VARNING

Detta har hänt mig och jag vet inte när dom tänker ta tag i det här och lösa problemet så lyd deras sena råd och rid inte i närheten av Dews farm.
 
 
Fick svar på min kommentar ang händelsen direkt, jag skiter i om dom jobbar på det, där här borde inte ha hänt från början. Ursäkta att jag är så negativ men är verkligen förbannad just nu.
 
EDIT:
 

Den fantastiska Skördebygden!

Hej allihopa!
Idag är det en mycket stor dag för alla på Jorvik, den härliga Skördebygden öppnas för de som har slutfört alla uppdrag hos Byggmästare Donald och därmed reparerat bron! För att få tillgång till Skördebygden måste du också vara Star Rider och i level 4 eller högre.

Välkommen till Skördebygden!
Välkommen till Skördebygden!

Inte hunnit klart?
- För att komma in i Skördebygden så måste du ha slutfört arbetet med att reparera bron mellan Silverglade och Skördebygden. Du kan påskynda reparationen genom att handla byggvaror hos Billy Bulldozer som finns stationerad på G.E.D's byggplats i norra Moorland. Du måste dock utföra de fyra reparationsstegen Byggmästare Donald ger dig (dvs göra alla de normala gula uppdrag han ger dig) för att bron slutligen ska kunna passeras, även om du gör allt så klart som möjligt med Billy's varor. Ju fler uppdrag du utför desto fler olika varor har Billy att erbjuda dig.

Hej Billy Bulldozer!
Hej Billy Bulldozer!

Vad finns då på andra sidan?!
    • Mängder av nya uppdrag!

    • Det berömda Jorvikstallet!

    • Nya roliga tävlingar!

    • Den pampiga byn Jarlaheim!

    • Fyra nya hästar att köpa!

    • Nya affärer med saker för både dig och din häst!

    • Nya fin-fina paddockar!

    • Spännande karaktärer att lära känna!

    • Och mycket mycket mer...

Maffiga Jarlaheim!
Välkommen till maffiga Jarlaheim!

Underbara solrosfält!
Underbara solrosfält!

Detta är bara ett litet urplock av det som finns i den vackra Skördebygden, rid runt och utforska detta spännande område, lär känna de nya härliga karaktärerna som bor i Skördebygden, och bli en del av dess historia!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
____________________________________________________________________________________
Nu kommer vi alla!

WR och dressyrträvning

Hej!

Jag och Kell bor i Moorland under natten då vi offeciellt flyttat ut ur Vingården och hyrt ut vårat hus i Silverglade byn.
 
Gick äntligen med i Water Roses idag, känns som att jag kommer trivas. Är alltid lite nervös när jag ska gå med i en stor klubb då jag är jätte blyg i början och har ganska svårt att skaffa nya vänner men med WR känns det annorlunda, alla var jätte snälla! Joinade dressyrlaget såklart och vi ska ha en tävling på lördag så jag och Gill red till ridhuset med Fire & Dreamy för att öva in programet.

Ska inte tävla med Fire men tränar med honom för tillfället då Baby, Jewel och Magic är påväg till Skördebyggden i båten, dom borde vara där 22:00..
 
 

Imorgon kommer vi Skördebyggden!

Hej!
 
Idag blev bron lagad och klar vilket betyder att jag flyttar till Skördebyggden imorgon tillsammans med Kelly Skystar. Har fått alla hästarna vaccinerade och ikväll ska hästbussen jag hyrt komma och köra Jewel, Baby och Magic till Jorviks stall. Dom beräknas vara där 22:00 och ska tas hand om av Herman tills jag, Fire, Kelly och Wild rider in i Jorviksstall.
 
Kelly & Jag har haft fullt upp med att packa, eller njaa Godfrey gjorde allt jobb men slarvade bort en av Kelly's väskor, som tur är hittades den igen i stallet och jag lyckades stoppa Kelly från att avrätta Godfrey. :))
 
Nu ska vi fortsätta packa och kolla på nya möbler till vårt hus!
 

Håller ni på att flytta till Skördebyggden? :)
 

Sprid vidare

Starstable Online, det bästa online spelet för oss som gillar hästar, eller bara vill få en social kontakt med andra runt om i landet. Absolut världens bästa spel, men, det finns en del att slipa på, eller hur?

Det jag tänker på är hur vi behandar varandra, spelare mot spelare. Är du ny och ber om hjälp av någon som ex. spelat länge osv, får du ett "nej?". Säger inte att detta händer alltid, men visst kan dedtta hända. Förr var det "ja men visst, vad vill du ha hjälp med? :)" Men inte nu, personen i fråga är nybörjare, alltså mindre värd. Det är fel, oavsett om du spelat länge, är nybörjare eller vad du har för outfits, ska du alltid bli behandlad och bemött SCHYSST. Inge snack om saken.

Förutom det finns det, precis som i riktiga livet, mer "kända" personer i spelet. Nämner inga namn alls, men det finns. DE blir utnyttjade, just för att dom är igenkända. Folk vill bli vän med dom för att få status, bara därför. Samma sak i riktiga livet, men varför i ett spel? Är det verkligen schysst tycker ni, att bara för att en person är igenkänd, får man utnyttja det för att själv komma åt status? Nej, eller hur?

Tänk hur olika alla behandlas i ett online spel. Tänkt hur mycket det har förändrats sedan spelet startade. Då var alla likadana, ingen som stog högre rankad än den andra. Det var schysst, fanns personer överallt som hade något gemensamt. Spelet de älskade. Men nu idag, nästan så att allt handlar om att bli "känd". Inte schysst, inte bry sig om de nya i spelet, skit i dom liksom, de är ingenting jämfört med "oss".

Tycker ni att detta funkar, tycker ni att detta är schysst, helt seriöst? Att man blir helt olika behandlade, ny som gammal, att folk är ute efter status...

Sprid detta vidare, vi ska klara detta, ändra sättet hur Vi beter oss, målen är:

♥ Kommer en spelare fram, ny som gammal, och frågar om hjälp, att den personen får ett SCHYSST svar, det ska inte spela någon roll i fall personen är på level 1 eller 14.

♥ Vi ska inte jaga status, ALDRIG. Sök dina vänner med hjärtat, inte genom om du synns på någons blogg eller inte. Det ska kvitta, personligheten är det som räknas.

♥ Uppföra oss schysst mot varandra, med RESPEKT.

♥ Skapa en tryggare och roligare miljö på SSO:

Sprid detta vidare, lägg ut på din blogg, skriv i chatten (men aldrig spamma). Gör vad DU känner är rätt, bara detta budskap sprids. Hjälp till du med, skapa en bättre värld att spela i ♥
Allt som krävs, är att du inte skriver att det var du som skapade detta projekt eller skrev texten, resten är upp till var och en.



Tack för att du tog dig tid att läsa! :)
______________________________________________________
Av Hanna Lighbear klicka HÄR för att komma till hennes blogg!
 

Svar på frågorna

Svar på alla frågor (skulle egentligen svara imorgon men men..)
______________________________________________________________________________________
 
Brandon: Vist ilskar du mig jete meyket? Ja vet de.
Får ja skans på di?
Ahahahah nej jag hatar dig, NEJ xD
 
Anonym: Hur gammal är du irl ;) Jag är 13 år.
 
Anonym: 1.Har du hästar IRL vad heter dem i så fall ;) Nej jag har inga egna hästar irl
 2.Hur många hästar vill du kunna ha i sso XD Jag vill att det ska gå att ha hur många man vill men själv vill jag ha 8.
 
Elin Moonwood: 1. Vilken hästras skulle du helst vilja ska komma till Sso? Arabiskt fullblod *-*
 2. Finaste platsen i Jorvik? Skördebyggden! :D
 3. Någon speciell funktion som du skulle vilja ska komma till spelet?Typ att hästen kan springa efter en 
 4. Moorland vs Valedale? Vilket föredrar du? Moorland
 5. Vilken häst färg är finast enligt dig? Skimmel
 6. Har du träffat på någon riktigt elak spelare någon gång? Jmånga gånger :(
 7. Vad är det första du gör när du loggar in på Sso?
Läser mina mejl

 
Diana Weststorm

Vad heter dina hästar i SSO?Vill helst höra vad ponnyn heter :):-):-D: Min starthäst heter Firedream, frisern heter DarkMagic, det svarta engelska fullblodet heter JewelBeauty, sist och minst är ponnyn BabyPrince 

Lovisa Starheart

1. Vad heter din starthäst? Firedream
2. Gillar du rosor? Älskar rosor :D
3, Brukar du ha smink på dej? Japp
4. Har du nagel lack på din naglar varje dag? Ja
5. Gillar du hästar? Såklart! :D
6. Varför heter du Britney?Vet egentligen inte men tycker väl att det är fint ^^
7. Gillar du mina frågor? :D Ja dom är så fab!
8. Gillar du blogg.se? Ja det gör jag
9. Har du haft bloggo.nu? Aa men tog bort det bloggen direkt efter att jag skapat den
10. Läser du bloggar varje dag? :) Ja
Det var alla mina frågor hitils! :)

_______________________________________________________________________________________

 

 


Första uteritten på länge

Godmorgon!
 
Det blir en riktig utedag med alla hästarna idag så har mycket att göra, terrängpass med Fire i Firgrove, muskelbyggning med Baby, utehoppning med Magic och en vanlig uteritt med Jewel.
Jewel har inte ridits på ett tag och det har gjort att han inte mått bra alls.
 
Jag märkte att han hade riktigt mycket energi och efter många försök att lugna ner honom så gav jag upp och lät honom springa av sig, det gick knappt att kontrollera honom men jag får skylla mig, jag borde ha vetat bättre än att låta en ung galoppör stå och skräpa i stallet. Påväg hem gick han att skritta.
Nu ska jag se till att han rids ordentligt och oftare, det här kunde ha gått värre..
 
 
 
 

Kontakt & mer

Hola!

Ni kanske har märkt att min brevis ofta är full (inte just nu, väntar på ett viktigt mejl) och jag brukar skita i att rensa den av ren lathet, så om ni måste ta kontakt med mig så kan ni antingen skriva till mig på Facebook eller mejla.
 
 OBS! Skaffade min ss insta för nån timme hehe

Vi kommer närmare!

Hejsan! ♥

Förlåt för att jag inte har bloggat idag men har haft fullt upp med att hjälpa Donald att laga bron till Skördebyggden. Var rädd att vi inte skulle få något gjort pga Donald's många unika fobier, men det har vänt sig, I don't need him!
Nämen.. Bron beräknas bli klar nästa vecka om allt fortsätter gå lika bra som nu.
 
 
 
 

Frågestund!

 

Dags att laga bron!

Hejsan!
För att få tillgång till det nya området Skördebygden så måste en väldigt viktig bro lagas!

Nya uppdrag:
- Redan nu är det dags att reparera bron mellan Silverglade och den fantastiska Skördebygden! Rid till den trasiga bron nära Nilmers Högland och prata med förmannen Donald. Han verkar ha lite svårt att göra det alldeles själv...

Om du hjälper Donald varje dag denna vecka så kommer du få tillgång till Skördebygden på releasedagen!

Hjälp Donald laga bron!
Hjälp Donald laga bron!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget

Hopplektion med Reed

Hej!
 
Bokade del B i ridhuset och en lektion i hoppning med Reed Kessler till Magic. Har kanske nämnt tidigare att Magic är en otroligt bra hoppare och nu har jag bestämt mig för att inte ignorera det utan att träna henne ännu mer och sen kanske börja tävla.
Lektionen gick iallafall nästan helt perfekt. Vi värmde upp värma upp med att hoppa låga hinder där Magic inte rev eller tvekade en ända gång, dock började hon bli lite osäker när Reed la på fler bommar och vägare till och med att hoppa i början men efter ett tag gav hon sig och började hoppa felfritt ^^
 
Nu har jag iallafall bestämt att jag ska börja ta lektioner varje vecka med Magic för att hon ska bli bättre, och även för att jag ska bli en bättre ryttare.
 
 
Tävlar ni i hoppning? ^^

Dx

Hej 😭
 
Tror inte att det blir några inlägg idag, min datorskärm la helt plötsligt av och jag vet inte varför Dx 
 
EDIT: Allt funkar igen, det var bara jag som hade råkat dra ut en sladd cx

Senaste nytt: Skynight gör slut med Astrid

                                                                                        Senaste nytt!
 
Fick ett telefon samtal sent igårkväll av Skynight Highforest, Astrid Highforest's häst och pojkvän eller ska man säga ex pojkvän?
Skynight berättar att Astrid har ignorerat honom totalt ända sen den första nya hästen Wolfborn kom till stallet och att han tror att Astrid är otrogen då hon brukar komma hem riktigt sent på natten när hon rider Wolfborn..
 
Jag pratade med Astrid om detta för att höra hennes version och hon förnekade allting i början men efter ett tag började hon spotta ur sig sanningen och blev riktigt agressiv! 
 
Astrid: Jag ska låsa in Skynight i stallet, då kan han aldrig göra slut MOWAHAHAHAH
 
Jag pratade även med Wolfborn och bad honom kommentera händelsen, fick ett mycket överaskande svar!
 
Wolfborn: Nä jag vet inte vad jag ska säga, har inte sätt Skynight på en månad Astrid har låst in honom i källaren.
 
 
 
 
 
 

Lucia Hästival

Godmorgon!
 
Som ni förmodligen vet så ska Rainbow Dragons hålla en till jul hästival i år 14-15 December, alla får delta även om man inte är medlem i klubben. Det kommer vara en tävlingar i dressyr, ponnygalopp, terräng och stilhoppning och annat kul så varför inte delta? Det kommer finnas läktare för dom som vill kolla på. ^^
 
 
 
Klicka HÄR för mer information!
Ska du komma?

Water Roses

  http://img571.imageshack.us/img571/9764/rnls.png
                                                                                               Bild från waterroses.blogg.se
 
Är 6:a i kön till Water Roses som ägs av Amanda Lightfield, måste säga att jag inte kan vänta vill verkligen gå med nu på en gång! Anledningen till att jag verkligen fastnat för just för att WR har ett bra rykte och har aldrig träffat på någon som sagt något negativt om klubben. WR har ju även tävlingar och ridlektioner, det här med att välja lag är en jätte bra idé. Själv vill jag joina dressyr laget. ^^
 
Är någon av er med i WR?

Vilken?

Nu har jag bestämt att jag ska köpa in en ny häst innan flytten till Skördebyggden sker. Har två favoriter men tänker bara köpa en av de, problemet är att jag inte vet vilken ;_;
 
 
Om jag köper den vita Andalusiern kommer den bli min nya dressyrhäst och om jag köper ponnyn så kommer den bli min hopp ponny. Nackdelen med ponnyn är att den är seg..
 
Vilken tycker ni att jag ska köpa?

Biblioteket

Godmorgon!

Hade helt glömt bort att jag har prov i Natural Horsemanship den här veckan, kom på det igår kväll och sprang bort till biblioteket för att låna böcker i ämnet. Hittade inga bra böcker om horsemanship men gamla bortglömda böcker om Jorvik år 1750. Helt sjukt vad Jorvik har förändrats sen dess..
 
 
Författaren Addison Darkbloom berättar om tragedin vid bron som förenade Jorvik, alla människor som vi förlorade, så som John Hill och om hur underbart allt var innan. Enligt uppgifterna man fått så försvann Addison mystiskt för 20 år och ingen har hört något om henne men Baronessan hävdar att hon sett Addison i Buttergood stallet när hon var där för att köpa in nya hästar.
 
Har ni hört någonting om Addison?
 
 

Tack bästa Alice!

Heej!
 
Som jag sa så vann jag Alice Winterbells ponny monté och fick välja vilket pris jag ville (förutom sc). Jag valde en permanent blogglänk på Alice's blogg och det fick jag. Så tack vare Alice har jag fått över 140 nya läsare på bloggen, hoppas att ni kommer stanna kvar ^^
 
 
 
 
 

Höst wanties

Sparar ju mina starcoins till Skördebyggden och kan säga att det inte går så bra för mig. Slösade bort runt 300 sc på tjocktröjor & t-shirtar (som jag inte äns har på mig). Känns som att det blir lite extra svårt att spara nu när hösten är här, vill ju köpa massa nya grejer till den nya säsången!
 
Kläderna och utrustningen nedan är vad jag verkligen vill köpa nu, speciellt jackan och den bruna sadeln som jag tycker ser så charmig ut ^^
 
 
Sparar ni till Skördebyggden eller något annat? Hur går det för er isåfall? :D
 

Vann Ponny Montén

Hej! ♥

Jag och Baby deltog i Alice Winterbell's ponny monté idag. En monté är som en galopptävling fast hästen ska trava och inte galoppera. Det var 4 grupper, grupp 1 var för ponnyer mellan level 1-3, grupp 2 var för 4-6, grupp 3 för 7-10 och grupp 4 (som jag deltog i) 11-15.
Först vann vi grupp tävlingen och senare vann vi hela tävlingen där alla vinnarna skulle tävla mot varandra. Är så himla stolt över Baby, nu ska han belönas med så många äpplen som han kan äta! ^^
 
 Sjukt bra kämpat allihop! ♥ 
 

Nu är jag hemma och väntar på att flyttfirman jag hyrt ska komma för att ta mina möbler till GyllenÅsarnasDal så att dom senare kan trasporteras till Skördebyggden med båt. Dom ska komma 12:30 så jag hinner skämma bort Baby lite till innan dom dyker upp ^^

Musik från slottet?

Hej!

Tog min dagliga morgonritt med Firedream innan skolan som jag alltid gör, den här gången mot slottet och tillbaka. Vi red genom Silverglade Byn och köpte frukost sen fortsatt vi mot slottet. När vi var framför portarna började vi höra fiolspel, antog att det bara var Baronessan som spelar fiol så det var inget mer med det, vi red hemåt.
 
När vi kom fram till Vingården så ser jag Baronessan komma ut från godset. Då förstog jag att det inte var hon som var i slottet.. Jag sadlade av, matade Fire och gick fram till henne för att fråga om någon mer hade nyckeln till slottet. "Vad menar du? Var någon i mitt slott?!" undrade hon och blev helt blek i ansiktet. Fick ljuga och säga att jag bara undrade. 
 
 
Vem det var vet jag inte. Vet inte om jag vill veta heller..

Har du en blogg? ^^

Hej!

Kan ni som har en blogg skriva namnet i kommentarerna? ^^
Försöker hitta fler bloggar att läsa, hittils läser jag bara dom som finns i min länklista. Har slutat följa många bloggar pga att dom kopierar från bland annat Alicia Starnight.
 
Länka länka länka :D
 

OBS: Länka inte om du kopierar från andra, tack!

Hjälpt till

Hej!

Imorse fick jag ett telefon samtal av Penny & Polly som bad mig mata ponnyerna på ponnybåten, mocka, rykta osv så jag ringde Kelly Skystar och Ashley Longside (som jag känner irl) och frågade om dom kunde hjälpa mig, och det kunde dom! ^^
Vi red förbi Fort Pinta och stannade i caféet ett tag, jag och Kell fick förklara för Ash hur saker och ting funkar på Jorvik, hon är ny inflyttad. Nere vid båten träffade vi Gloria Slowwater som hjälpte oss med att mata hästarna men hon har tyvärr tvungen att rida hem direkt efteråt så jag fick ingen bild med henne. xc
 
En bild som Polly insesterade på att ta.. xD

Kul med Kell

Hej!
 
Har varit i Fort Pinta med Kelly Skystar hela eftermiddan. Gud vad kul vi hade! Vi träffade två sjukt roliga tjejer med världens bästa humor, tror inte att någon av dom två vet om hur mycket dom fick oss att skratta idag.. Ni som träffade på mig, kelly och dom andra tjejerna förstår nog vad jag pratar om, hehe. ^^
 
Baby kom iallfall jätte bra överens med Kellys ponny. Dock var Baby tvungen att visa upp sig genom att börja bocka när vi var uppe i Fort Pintas borg, som tur är lyckades jag hålla mig kvar på sadeln!
 
 
 
 

Senaste nytt: Storbråk mellan Kelly Skystar och James

                                                                 Senaste nytt!

 
Kelly Skystar, 13 år och James FortPinta, 9 år  är i storbråk. Jag red till Fort Pinta och intervjuade Kelly och James, nu har jag fått reda på alla detaljer!
 
Bråket har pågått länge, Kelly som flyttade hit år 2003 berättar att detta började när hon som liten flicka var påväg hem från Fort Pinta, James skulle enligt uppgift hoppat på Kelly och sagt åt henne att hon aldrig får synas i närheten av Fort Pinta och hotade med att få henne avrättad.
 
Jag: Kan du beskriva James? 
Kelly: Lätt, han är en läskig liten dryg snorunge! 
Jag: Vad tycker du om att James har hand om Fort Pinta?
Kelly: Det är hemskt. Häst plågeri, jag ska sköta Fort Pinta!

Under intervjun sprang Kelly bort till James och sa till honom att hon tänker ta över Fort Pinta. James svarade med att kasta en sten mot oss, något som senare gav oss anledning till att anmäla honom och vi ska ses i tingsrätten imorgon.
 
Vems sida är du på?! Kelly vs James
 
 
 
 

I slutet av Oktober!

 
 
Då gäller det!
Jag är i chock, jag visste att det skulle vara otroligt fint där men jag hade inte förväntat mig så mycket! Och som det ser ut så kommer vi få lite nya funktioner också, bland annat att hästarna kommer kunna gå i hagen. Byn, skogen, stallet allting är helt fantastiskt. Längtar så!

Starstable 2 år

Jag tror att vi alla kan hålla med om att starstable måste vara det bästa spelet någonsin, om inte det bästa så en av dom bästa. Har verkligen fått ut mycket av sso, tyvärr har inte allting alltid varit positivit men jag är ångrar inte att jag blev medlem. Starstable har hjälpt mig att se vilka människor man kan räkna med, vilka man kan lita på och vilka som man bara inte ska ha något att göra med. Dom sistnämna är nog dom som tagit in det negativa på sso (iallafall för mig)
 
Tycker att årets födelsedags outfit var jätte söt, speciellt på ponnyer! Och de där 300 starcoinsen är inte dåliga heller c;
 
Bild på mig och Baby när vi skulle ta tårtan till Fort Pinta, inte för att James förtjänar tårta..
 
 

Grillat

Hej hej!

Träffade Alicia Stardoughter, en av mina gamla vänner som jag inte träffat på ett tag. Vi red till hollow woods med hästarna för att grilla, prata och allmänt ha kul. :)
Jewel hade jätte mycket energi och det var rent ut sagt omöjligt att hålla honom lugn så det blev en galopptur till grillplatsen för min del. Vad kan man förvänta sig när man rider en galopphäst som varken tävlat eller tränat ordentligt den senaste tiden..
 
 
Nu ska jag hem till Vingården och hämta Baby. Han och jag ska på en långritt tillsammans. ^^

Twist 2!

 
Kommentera!

Nu närmar det sig

 
 
Kände på mig att det här skulle hända! Nu är vi riktigt nära Skördebygden!
 
 
 
Tror verkligen att jag och hästarna kommer trivas! Paddocker, fina ridväger, underbar skog och mycket mer! BabyPrince gamla stall där jag hittade honom låg i Gröndal och nu har jag fått reda på lite mer. Stallet drevs av en gammal man som var lite onormal.. Han var alltid sur och elak med de andra människorna men otroligt snälla mot sina hästar. En dag när han skulle till Östa Eponia lämnade han hästarna ensamma i stallet, han skulle vara tillbaka innan det blev solnedgång men så blev det inte. Vad som hände efter det vet ingen.
 
 
 
 
 
 

Tankar om SJ

Har länge tänkt på vad vi egentligen kommer få för uppdrag när bron ska lagas, kommer druiderna ha något med det att göra? Ska vi rädda Anne direkt? 

Har många frågor men än sålänge inga svar. Vi lär få mer information om SJ (Södra jorvik) idag, starstable teamet lovade faktiskt att vi skulle få veta mer snart. 


*Bloggar från skolan*

Onsdags uppdatering & två årsparty

Imorgon är det äntligen onsdag, dagen jag har väntat på sen Starstable teamet la ut bilderna på södra jorvik! Förmodligen kommer det bli som förra året, fyrverkerier, party, ballonger överallt mm. Det känns ändå som att vi kommer få veta när södra jorvik öppnar (inte helt omöjligt att det öppnar imorgon). Enligt vad vi fick se av södra Jorvik så ser det ganska klart ut.
 
Game Masters i den snygga Star Stable-tröjan!
 
Vad tror du ska hända imorgon?
 
PS. Som ni ser har jag uppdaterat headern, vilket jag gjort många gånger de senaste veckorna men det här blir sista gången på ett tag..
 

Tidig morgon

God morgon ♥

Kunde inte sova så jag gick ut till stallet tidigare än vad jag brukar. För en gångs skull var Fire vaken så jag tog med honom på en ritt till den övergivna bondgården. Han var riktigt sprallig! 
Hatar att jag inte kan tillbringa lika lång tid med mina hästar som jag vill men jag har ändå tur som har skolan så nära, i biblioteket.
 
 
Nu måste jag iallafall till skolan! ^^