2013

Nu är det ändast några timmar kvar tills 2013 är slut!
 
Måste säga att 2013 måste ha varit ett av mina sämsta år någonsin. Jo visst, många bra saker har hänt men jag skulle utan att tveka radera 2013 från mitt minne om jag kunde. Vill inte gå in på det men tänker istället räkna upp några bra saker som hänt i Jorvik år!
 
Jag blev medlem i familjen Water Roses, är otroligt tacksam över alla underbara vänner jag fått!
 
♥ Häst funktionen kom i April vilket tillåtit mig att köpa nya underbara hästar så som min ögonsten Middy!
 
♥ Bloggen skapades och tack vare underbara Alice W har den växt enormt!
 
♥ Skördebyggden öppnades! Har väntat på detta sen första gången jag upptäckte den då traskiga bron i 2011!

Mycket annat kul har hänt men dessa tre saker är nog det jag kommer komma ihåg mest när jag tänker på Starstable online i 2013. 
 
Satt länge och tänkte på vad mina nyårs löften skulle vara, tänkte ta det vanliga som jag gör varje år "Vara mindre otrevlig, sluta himla med ögonen åt folk 24/7 (av någon dum anledning blir dom sura :o), gifta mig rikt" HAHA nä det sistnämna var ett skämt. Men i år tänker jag ta löften jag faktsikt kan hålla.
 
1. Skolan ska ALLTID komma först och mina betyg ska bli mycket bättre, minst 3 A, vilket vore fantastiskt för att vara mig..
 
2. Vara så positiv som jag kan, c'mon VS modeller måste vara det lika bra att jag börjar nu!
 
3. Träna/gymma oftare och sluta äta skräpmat. Mår illa varje gång jag äter en hamburgare eller kebab ändå slutar jag inte, det måste jag verkligen ändra på!
 
4. Ha startat upp min makeup YT kanal! Detta har varit en dröm ända sen jag var 11.
 
5. Inte lägga över 500 kr på Starstable. Under 2013 köpte jag Starcoins och sånt för 1305 kr, 1305 kr som jag kunde ha gjort annat kul med!
 
 
Vad är dina nyårslöften? Kommentera!
 
 
 

Uteritt

Hej ♥
 
Väcktes av att Gill stog utanför mitt hus och bankade på dörren, hoppade direkt ur sängen och sprang ner till dörren i tro att något allvarligt hänt. Jag öppnade dörren och där stog Gill med ett mongosmile på facet, "Klä på dig, vi ska rida ut nu!" sa hon och trallade iväg mot stallet..Haha!
 
Det är ingen idé att säga emot Gill så det var bara att slänga på sig något och följa med ut till stallet för att hämta hästarna Scar och Middy. Båda var jätte pigga och verkade vara på bra humör, ingen hittade på några större bus men man märkte att Scar gjorde vad som hellst för att försöka imponera på Middy som tyvärr inte gav honom någon uppmärksamhet alls..
 
 
 Vi red till Silvergladybyn och kollade på huset vi äger men hyrt ut till en familj som ska flytta till Firgrove. Huset kommer inte säljas det är iallafall bestämt, det finns för mycket fina minnen där och en dag lär vi flytta tillbaka dit. Våran bästa tid på Jorvik var trots allt när vi bodde där. :)
 
 

Gills nya arab

Rollen som (no name) i min nya serie "Bethany" spelas nu av Danielle Lightfall men tack till alla som ville vara med!

Idag följde jag med Gill (klicka HÄR för att komma till hennes blogg) Goldpurs gård för att köpa ännu en arabisk häst till Gill.
 
Hon provred den 4:åriga valacken Scar först medan jag kollade på och tog kort. Skulle egentligen ladda upp bilderna på Gill & Scar på bloggen men glömde min kamera på gården och ska rida dit för att  hämta den imorgon.. Tyckte att allting såg jätte bra ut, hästen har jätte fina steg. Han och Gill passar jätte bra ihop!
 
Efter att Gill ridit honom gick jag, Gill och Scar's (fd) ägare och fikade medan dem berättade om Scar. Tycker att Gill gjorde ett jätte bra val som köpte honom han är underbar, bara det att han hade lite problem med transporten.
 
 
Egentligen skulle han inte köpas idag men efter att jag och Gill åkt hem till Jorviks stall fick hon ett samtal av ägarna som frågade om hon kunde köpa Scar idag, snacka om att Gill inte tvivlade i en sekund innan hon sa ja och vi fick åka tillbaka för att hämta honom, haha ♥
 

Serien!

För ganska länge sen planerade jag att göra en YT serie som skulle börja filmas så fort snön kommer till Jorvik, nu har snön ju äntligen anlänt och vi kan börja!
 
"15 åriga Bethanyflyttar tillbaka till ön där hon är född. 
Hon bor med hennes Farmor Dorith efter att hennes föräldrar
övergivit henne.
 
En dag bestämmer sig Bethany för att lära sig rida och beger sig
därför till Jorviks bästa stall där hon träffar (No name) som verkar
vara en ny vän, men om man kollar noga ser man sanningen bakom
(No name)..."

Det här är pretty much handlingen av serien och jag behöver någon som kan spela (No name). Karaktären kommer då döpas efter dig, Mejla mig om du är intresserad av att spela rollen! 
 
Imorgon kommer vi börja filma, när serien blir klar är osäkert!
 
 Kolla noga på texten och kommentera vad ni ser.

 
 
 
 

Hur jag hittade till starstable

Detta inlägg önskades av Nikki Westlake som bloggar HÄR
 
Under hela 2011 och slutet av 2010 spelade jag ett hästspel som jag tror att många känner till, Howrse. Jag och min irl kompis Gloria Moonfall (Slowwater nu) var bokstavligen besatta av spelet och skulle alltid ligga bland dem bästa i rankningen osv.
En dag berättar Glors att hon börjat spela Starstable, min första reaktion var "Överger du howrse?!" Hon berätta att Starstable kostar att vara medlem på (vilket hon trodde). En i December 2011 dag skulle hon sova över hos mig så vi gick till henne för att hämta hennes grejer men stannade där ett tag och spelade Starstable.
 
Allt jag gjorde var att försöka döda hennes häst, haha.. Tyckte att Silvergladebyn var jätte stort och vi ska inte snacka om Moorland! Vi var utanför Silvergladebyn när en spelare springer förbi oss, hon hade samma färg på hennes häst som Firedream har,och jag blev kär i den hästen direkt.
Några dagar senare gick jag in på starstable.com för att bli medlem.
 
Namnet Britney har jag alltid älskat, och jag ville egentligen bara heta Britney Wood (xDD) men kunde inte välja det så det fick bli Moonwood. Jag valde blont hår och blåa ögon, vet inte varför men är nöjd med det idag!
När jag skulle välja häst så ville jag ha en vit men min dator laggade upp sig så jag trodde att det bara fanns 3 häst färger att välja på, självklart blev det samma färg som hästen vid Silvergaldybyn hade!
 
Long story short så blev jag Starrider någon vecka efter att jag blivit medlem, detta var i December 2011 alltså. Har spelat i 2 hela år!
 
Har tyvärr inte många bilder från 2011-2012 dock är många av mina gamla bloggar kvar, bland annat min och Gloria's ANDRA blogg tillsammans. xD
 

Klicka HÄR för att komma till våran gamla blogg (OBS den är inte aktiv längre och finns bara kvar som ett minne)
 
På den här tiden var jag brunett men ni kan hitta gamla bilder på mig om man rotar i arkiven på mina vänners bloggar.

Ingen bloggning

Och anledningen till det är för att jag haft annat för mig IRL samt att jag inte har några idéer kvar.
 
Varje blogginlägg tar ca 2 timmar för mig att skriva (ink tiden jag lägger på att redigera bilderna som vissa små besservissers inte blir nöjda med) Och jag fattar inte varför jag ska lägga ner så mycket tid på det egentligen.
 
Det har börjat kännas som att den här bloggen har blivit ett jobb. Jag vet inte vad ni vill läsa om så ja.. Ni väljer rubriken!
 
Kommentera på bara, alla inlägg blir av!
 
 
Vill också säga att det betyder sjukt mycket för mig när ni läsare kommer fram och hälsar, hade det inte varit för er så hade jag lagt ner moonwood.blogg.se för läääänge sen ♥

Dan före dopparedan!

Imorgon är det äntligen julafton!
 
Känns som att det var midsommar och min födelsedag igår. Har egentligen inget att säga förutom Hoppas att ni får en underbar jul med era nära & kära ♥
 

Hoppning i Ridhuset

Det blev aldrig en uteritt igår då jag bestämde mig för att stanna hemma och kolla på gammla julfilmer hela natten så Middy fick stå i stallet och vila ut sig efter den långa dagen men jag tog med henne ut till Ridhuset imorse istället för att se hur hon hoppar!
 
Hon hoppar jätte bra, hennes långa ben är en stor fördel men det är mycket vi har att jobba på.. Middy går inte att kontrollera efter ett hinder och jag ramlade av 2 gånger, det här måste jag defentetivt göra något åt men jag tror inte att jag klarar det själv så jag ska hyra en tränare som kan hjälpa både mig och Middy.
 
Bortsett från hennes små problem så hoppar hon jätte fint!
 
Valde att knoppa Middy's man, mest för att framhäva hennes vackra ögon men också för att jag tycker att det helt enkelt är fint med knoppar så jag blev nöjd! :)

Första ridpasset

Middy är helt fantastisk!
 
Att hon är snabb är en underdrift, Middy är lätt snabbare än Fire trots att han har mycket mer erfarenhet än henne. Valde att rida i arenan idag för att lära känna alla hennes gångarter som alla är jätte fina men så fort hon känner att jag inte visar hur hon ska göra så stannar hon, vilket är både bra och dåligt men helt klart jätte gulligt, haha!
 
Började med att skritta henne runt hela banan, hon var stel men i andra varvet blev hon mycket mjukare. Vi gjorde inte mycket mer än att rida runt banan i olika gångarter och hon skötte sig bra så jag tycker att ridpasset gick precis som det skulle.
 
 
Kommer rida ut med Middy senare ikväll också för att lära känna henne ännu bättre, känns som att det här är det bästa hästköpet jag någonsin gjort! ♥
 

Hejdå Pepper..

Idag 17:45 skrev jag på papper som gör att Onkel Bob äger Pepper permanent. Anledningen till att jag gjorde det är för att jag vet att han trivs bättre på ridskolan och för att han kostade så mycket pengar, allt från mat till vetrenär dessutom rider jag inte honom längre.
 
Jag köpte Pepper bara för att bevisa för alla att jag kunde få en shettis med en riktigt dålig attityd att bli en snäll ridponny som alltid gör som han blir tillsagt och det lyckades jag med. Det ända rätta var att sälja honom, skulle vara ett stort ego annars, kan ju inte ge honom den tid han behöver längre.
 
Tack för tiden hos mig Peppstah!
Första bilden jag tog på Pepper

Välkommen MidnightQueen

Igår kväll kom transporten med stallet's senaste tillskott MidnightQueen till Jorviks stall!
 
MidnightQueen aka Middy är ett sto på 4 år. Hon blev inriden av en erfaren tränare som berättar att hon var lite svår att jobba med och beskriver henne som en underbar men riktigt nervös häst. När vi skulle ta ut henne från transporten började bocka och stegra dock räckte några morötter för att få henne att följa med in till stallet utan några större problem. 
 
Middy är hur snäll som hellst när hon inte befinner sig i en obehaglig situation då hon är omöjlig att kontrollera då, dock ska jag träna bort det. Båda hennes föräldrar är utställnings champions från saudiarabien där Middy är född och därför förväntar sig många att hon ska bli som sina föräldrar. Det man inte tänkt på är att en häst sällan kan få en avkomma som är bättre än den själv, bara om man har riktigt tur och det hoppas jag att jag har!
 
 
Har inte ridit henne än men har hört att hon är riktigt snabb, får ta och avgöra det själv. ;)
 
 

Inför den nya hästen

Jullov!

Idag var det sista dagen jag behöver se Jorvik Riding Academy på två och en halv vecka då jag hade min avslutning idag! Det gick fort, lärarna höll i en liten uppvisning, sen körde vi ett litet Quiz och fikade i klassrummet.
 
När allt var klart gick jag och mina bästa vänner hem till en av dem och kollade på en skräck film, snacka om att jag ångrar det, haha! Nu är jag iallfall hemma och ska snart ut på en shopping runda med min älskling Pandora. Vi ska köpa saker till den nya hästen och mat till hästarna.
 
 
Jag har gjort plats åt den nya hästen som kommer få en helt egen box då jag fått höra att hon lätt blir nervös när hon träffar nya hästar. Stoet har precis blivit inriden så hon är inte den mest erfarna hästen men jag kommer göra mitt bästa för att utbilda henne till en otrolig dressyr och utställnings häst.

Vinter outfits!

Nu när det blivit betydligt mycket kallare är det bäst att ha på sig varmare kläder, just därför har jag satt ihop två olika vinter outfits som man själv kan bestämma hur man vill ha.
 
Själv rider jag ofta runt i dessa outfits och en vit kjol då jag tycker att det är sötare men självklart kan man ha byxor och annat under, det beror på vad man själv tycker, ellerhur? c;
Till hästen kan man också ta vad man vill det är bara schabraket som borde vara mörkblå och leopard men det räcker med någon slags brun annars.
 
Vit sadel, träns och benlindor brukar jag ha med den bruna outfiten medan jag istället har mörkblåa benlindor till den mörkblåa outfiten.
 
Vad tycker du, och har du några egna outfit tips? Kommentera!
 

Pepper uthyrd

För några veckor när jag red Pepper i paddocken vid paddockön kom Onkel Bob fram till oss och sa att Pepper skulle vara perfekt för hans lilla ridskola för barn under 6 år. Då sa jag nej för att jag red Pepper ofta men nu när vi ska få ett tillskott i familjen moonwood som jag kommer lägga all min tid på så är det lika bra att låta Pepper åka till ridskolan.
Han kommer bo där i några månader men han kommer fira jul med oss och jag får rida honom när jag vill, så varför inte?
 
Ses lilla Pepper ♥

Om han kommer trivas är jag säker på då han älskar barn! Men om inte så får han bara komma hem igen, det är inte långt precis, hehe.
 

Vilken ska jag köpa?

På fredag har jag min efterlängtade skolavslutning och det är även bestämt att jag ska köpa ett Arabiskt fullblod sto! 
 
Jag var och tittade på de underbara hästarna. Alla tre är jätte fina men jag fastande för skimmeln och palominon då jag redan har två svarta hästar och för att jag klickade bättre med de andra två. Nu är frågan bara, vilken av dessa två hästar ska jag köpa?
 
 
Har redan bestämt namn till båda, men vad tycker du? Skimmeln eller palominon? Kommentera!

Arabhästar har kommit till Jorvik och julafton närmar sig med stormsteg!

Hej allihopa!
Julstämningen på Jorvik blir bara bättre och bättre för varje dag som går och Jorvik är juligare än någonsin!

Juluppdrag i Silverglade:
- Nu är vi inne på den sista slutspurten innan allt julstök ska vara klart! Fortsätt hjälp invånarna i Jorvik med julstöket. När du väl har utfört alla juluppdrag så väntar säkerligen en rolig överraskning eller två!

Nya hästar:
- De efterlängtade Arabhästarna har kommit till Skördebygden! Araberna har en helt unik modell och de tar sig fram på ett lätt och elegant sätt. Dessa skönheter finns i färgerna svart, skimmel och palomino och du hittar dem hos familjen Goldspur! Man måste vara en erfaren ryttare för att kunna rida på Arabhästarna. Därför måste din karaktär ha nått upp till level 10.

Underbara Arabhästar!
Underbara Arabhästar!

Dagliga julbestyr:
- Jultomten i Jarlaheim behöver hjälp med julklappsutdelningen! Rid och prata med honom och se om du kan hjälpa till på något sätt. För alla dagliga juluppdrag får du antingen Julfragment eller Julönskningar! Kolla under dagliga uppdrag i din uppdragslogg för att se vilka Jorvikbor som behöver hjälp.

Julsticknings-bugg:
- Igår hade vissa spelare problem med att slutföra julbestyret "Sticka julstrumpor". Vi har nu gjort en uppdatering och uppdraget finns tillgängligt även idag för de som inte lyckades slutföra uppdraget. Som kompensation kan man tappa glögg hos Baronessan även på onsdagar, man kan stoppa ännu fler korvar på fredagar och julstjärnan blåser bort även på tisdagar!

Uppdateringar framöver:
- På grund av juletider kommer uppdateringen onsdagen den 25:e december bli framskjuten till torsdagen den 26:e december!
- Samma gäller uppdateringen den 1:e januari, den är flyttad till torsdagen den 2:a januari!

Juliga hälsningar,
Star Stable-gänget

Visar Coco runt

Hej

Har inte skrivit något om den lilla franska ponnyn Coco men nu ska jag uppdatera er med allt jag vet! Ponnyn köptes av Judy som ännu en vacker dressyrhäst som rids av olika ryttare i Vingården, tyvärr verkade ingen av dessa ryttare visa större intresse för Coco när hon blev rädd och rymde så det blev jag som fick ta hand om henne i några dagar.
Igår kväll fick jag ett telefon samtal av en upprörd Tyra från Vingården som ville att jag skulle ta med mig Coco till Vingården vilket jag både ledsen och arg över, om dem så gärna vill ha henne så borde dem inte ha dumpat ponnyn från början eller?!
 
Fick ändå göra som Tyra ville och tog med ponnyn tillbaka till Vingården i hopp om att någon annan än jag och stallskötarna i Jorviks stall skulle bry sig om den vilsna Coco, men nej. När vi kom fram med transporten kom Judy fram till oss och visade Coco's box och snacka om att det inte var Vingård kvalité på den mörka boxen längst bort i stallet.. Efter att vi fick se den "underbara" boxen var Judy tvungen att gå av någon anledning jag inte brydde mig om. Så där stog jag och Coco själva igen.
 
Hade inget att göra så jag bestämde mig för att visa henne runt i hennes nya hem, Vingården då ingen annan verkade vilja göra det.
 
 Ignorera mitt mongo-smile på bilden, Haha!
 
Coco var nyfiken på allt och alla, speciellt nyfiken var hon på rosorna i Vingårdens trägård. Måste säga att hon är ett nöje att rida, hon är lugn och lätt att kontrollera även när hon egentligen bara vill galoppera iväg hem till Frankrike.. 
 
 
 
 
 

Araberna!

För två timmar sen la Starstable ut en sneak peak bild på Araberna på sin Facebook sida! Själv tycker jag att dem ser helt fantastiska ut och har helt klart levt upp till mina förväntingar. Hur mycket hästarna kommer kosta har jag ingen aning om men jag skulle tro att det är från 600-900 sc, dock kan jag ha heelt fel.
 
 
Det kommer nog finnas araber i tre olika färger. Skimmel som vi ser och förmodligen svart & fux. Det hoppas jag iallafall! Själv skulle jag vilja ha en svart eller en vit men jag kommer vänta och se då jag kan ändra mig snabbt.
 
Stor hiss till araberna!
 

Kadriljen!

Kadriljen på Rainbow Dragon's julshow igår gick super! Ingen failde och allt gick som det skulle, haha förutom att nån person var tvungen att rida in i mig hela tiden och tro att hon är med i kadriljen när sanningen är att hon bara förstörde! Så tack till dig person vars namn jag inte tänker nämna :)
 
Videon är filmad från Amanda's perspektiv men man ser mig lite då och då, Calle har också filmat oss men jag har inte sett den videon än.
 
 
Jag red Fire på kadriljen som ni ser, han skötte sig jätte bra men var lite stökig och svår att sammarbeta med. Tyckte att det bara var rätt att jag red honom på kadriljen, han är trots allt min första häst!

Roligaste kvällen på länge!

Idag höll vi i Water Roses samt några från Rainbow Dragons i en överaskningsfest för den underbara Amanda Lightfield!
 
Vi började med att lura Manda Panda till Firegrove där vi alla stog på rad i rosa kappor och skrek SUPRISE. Vi sjöng för henne och gav henne sin present från hela klubben vilket är en teckning på hennes häst Goliat av Myra och Claudia höll ett fint tal!
 
Vi red senare till skogen där vi körde en leken "Apelisnen" som jag hittade på. Det är kul och lätt att köra. Alla står i en ring och en i mitten, den i mitten ska hålla i en apelsin och sjunga en kort snutt av en låt medan alla andra i ringen försöker komma på namnet på låten. Den som svarar rätt först får apelsinen och får stå i mitten. Så fortsätter det tills man bestämmer sig för att avsluta. (Det är mycket roligare än vad det låter).
 
När vi kört Apelsinen höll Emlan från Rainbow Dragons ett gulligt tal till Manda sen red vi till Fort Pinta där vi shaka loss och jag mobba lilla Mister Hedda (ju now aj lav ju)
 
Grattis bästa Manda!
 
 

Välkomnande till hästival helgen

Hej!

Det var svårt att missa att den första aktivitet i jul hästival helgen var idag. Vi körde underhökens vingar och hade sjukt kul! Mer & mer folk kom, till slut var det helt fullt av färglada ryttare på Jorviks stallet's Arena.
 
 Bild jag tog i början, inte så många hade hunnit komma då
 
Ikväll är det ju också en dressyrtävling som jag är anmält till. Min starttid på dressyrtävlingen är 19:21 så det vore jätte kul om ni ville komma och kolla på. Kommer rida Pandora (DarkMagic) i dressyren, hennes gångarter är ju helt fantastiska så det var ganska självklart att jag skulle välja henne!
 
 

Snowbelle!

Hej!
 
Skolan lutade 11:45 idag då som ni vet en varning tre snöstorm drabbade Skördebygden runt 13:00. Påväg ut ur klassrummet hörde jag två lärare prata om att en ponny rymt från Vingården och sprungit över bron till Skördebygden!
Precis när jag kom in i huset ringde jag till Judy, stallskötaren i Vingården och frågade vad det handlade om. Hon berättade att ponnyn inte är någon mindre än den lilla franska Coco som blev rädd för något när hon skulle ut ur transporten, innan någon visste ordet av det så hade Coco slitit sig loss från Judy och sprungit iväg.
 
Judy behövde inte säga mer innan jag bestämt mig för att ta mig ut och hitta henne men stormen hade redan börjat! Efter mycket tvekande valde jag att gå och leta. Började med att gå hela vägen till Ed vid världshuset för att fråga om han sett Coco springa förbi. Han sa att han såg den lilla ponnyn som sprang mot de bortglömda herdarna.
Vid den här tiden var stormen igång och smart som jag är hade jag en kjol på mig.. Jag sprang bort mott herdarna men efter ett tag blev stormen värre & värre så kunde verkligen inte fortsätta. Skulle precis vända mig om och springa hem men insåg att det var så lång hem, lika gärna hitta ett ställe att vänta in stormen på. När jag gått en bit såg jag ett litet stall-likande hus där jag sprang in, men så... 
 
 
 
Hittade jag Coco! Hon stog och kollande ner på marken och skakade av rädsla & den hemska kylan. Hon skrittade fram till mig direkt, just då förstod jag att jag gjorde fel i att inte köpa henne..
 
Vi väntade in stormen och efter ca en timme hade det lugnat ner sig lite så jag satte mig upp på Coco och red hem i full galopp! Hittade en tom box till henne i Jorviks stall och ringde till Judy för att berätta att jag hittat henne, hon tackade mig och la på direkt. Nu väntar jag på ett samtal från henne för att få veta hur det blir med ponnyn nu..
 

Ingen jul utan snö!

Hej allihopa!
Nu har den efterlängtade snön landat på Jorvik och klätt åkrar, fält och skog i en vacker vinterskrud!

Juluppdrag i Silverglade:
- Den vita julen är äntligen kommen men det är fortfarande mycket att göra innan julafton! Fortsätt hjälp invånarna i Silverglade få ordning på julmyset!

Vackert glittrande snö täcker Jorvik!
Vackert glittrande snö täcker Jorvik!

Dagliga julbestyr:
- De dagliga julbestyren blir fler och fler ju närmre jul vi kommer. Det finns massor av traditionellt julpyssel att sysselsätta sig med. Se efter om du hittar någon som behöver hjälp med allt roligt som ska göras. Invånarna är tacksamma över all hjälp de kan få och kommer säkerligen belöna dig med antingen Julfragment eller Julönskningar! Kolla under dagliga uppdrag i din uppdragslogg för att se vilka Jorvikbor som behöver hjälp.

Julbutiker:
- Lucia är en tradition som Jorvikborna anamat. Lucia är ljusets högtid och traditionellt sett klär man upp sig i en vit skrud och bär en vacker ljuskrona på huvudet. Rid till julbutikerna och kolla in de fina Lucia-kläderna!

Klä er i era finaste julkläder, ta en screenshot och lägg upp den bästa bilden på facebook så skapar vi ett juligt album!

Uppdateringar framöver:
- På grund av juletider kommer uppdateringen onsdagen den 25:e december bli framskjuten till torsdagen den 26:e december!
- Samma gäller uppdateringen den 1:e januari, den är flyttad till torsdagen den 2:a januari!

Juliga hälsningar,
Star Stable-gänget

Vilse i Gröndal

Hej

Har precis kommit hem efter en av dem läskigaste ridturerna jag varit på i hela mitt liv. Allting började med att Magic behövde motionera lite så jag tog med henne på en ridtur till Goldpurs gård. Vi stannade där ett tag och lekte med Hannibal & Alexander, innan vi visste ordet av det så hade solen börjat gå ner. 
Dumt nog valde jag att fortsätta min och Magics ritt och den här gången in i Gröndal. Vi red på den lilla stiger genom Gröndal när jag hör något knakra till bakom oss och Magic blev förskärckt! Efter mycket tvekande fortsatt vi rida framåt, allt var lugnt och stilla när jag ser en silhuett längre in i skogen, Magic missade inte heller den. Jag ville rida dit och se efter vad det var men Magic ville inte röra sig, till slut gav hon med sig och vi fortsatt.. 
 
Vi kom till busken där jag först såg silhuett och märker att någon iaktog oss. Fick panik inombords men ville inte visa den att jag ser hen så jag valde att rida tillbaka till vägen vi kom från men..jag kunde inte hitta tillbaka! Magic som redan har haft hemska erfarenheter av skoger flippade ut och började stegra, dock lyssnade hon på varända kommando jag gav henne. Vi vände håll för att se om vi hittar hem genom att ta en annan väg när vi ser en liten flicka stå ca en meter från oss. Kan inte beskriva hur rädd jag blev!
 
Jag frågade vad hon heter och vad hon gör själv i skogen såhär dags men fick bara ett läskigt leende som svar. Till slut blev jag riktigt frustrerad, "Men svara då!" utbrast jag. Just då försvann flickans leende och erattes av ett arg blick, hon öppnade munnen och sa "Du kommer inte härifrån" , sedan skuttade hon iväg. När hon försvann längre in i skogen började jag gråta och kunde inte sluta, Magic som är min smartaste häst tog kommandot och försökte leda oss hem utan min hjälp.
 
Trots Magic's beslutsamhet kom vi bara länge och längre in i skogen, det blev allt mörkare och jag räddare. När vi trodde att vi hittat en utgång från skogen var hamnade vi på en klippa, jag kollade ner och tänkte på att jag inte är själv och att allt kommer bli bra när mina tankar avbröts av ett skratt, flickans skratt. Magic stegra till och galopperade in i skogen igen, hon bara sprang & sprang utan att veta var. Jag försökte få henne att stanna men hon reagerade inte längre på vad jag ville. Jag kollade framåt och förstod sedan varför Magic sprang som hon gjorde, Magic förföljde ett vitt ljus.
 
Innan vi visste ordet av det var vi tillbaka på vägen vi hade kommit ifrån och påväg hem till Jorviks stall..
 
 
 
 

Eventuella planändringar

Hej!

Imorgon var det tänkt att jag skulle åka på en aktion för att köpa ponnyn Coco men nu i sista sekund börjar jag ändra mig. Star stable har nyligen avslöjat på Facebook att en ny hästras kommer att dyka upp, troligen på Onsdag dessutom och om jag kan hästar rätt så var det ett Arabiskt fullblod på bilden ss la ut på facebook så imorgon blir det ingen aktion för mig utan jag får helt enkelt vänta och se vad som händer.
 
 

Den franska dressyrponnyn!

Imorgon gäller det! Aktionen för det 5 åriga Welsh-pony stoet Snowbelle aka Coco.
 
Har fått massa bilder på henne och även träffat henne förra året på en dressyrtävling som jag inte deltog i men som Coco's f.d ägare vann med hjälp av den underbara ponnyn! Trots sin unga ålder har hon som sagt vunnit stora tävlingar i frankrike.